top of page
Search
  • Writer's pictureMartina Medić

22 stvari potrebnih za življenje v ravnovesju

Zakaj je v življenju neravnovesje? In ali je to potrebno? To boste sklepali iz tega bloga.


Dve vprašanji za vas:

Se nahajate na istem mestu, ko gre za osebno rast in razvoj? Ali pa se počasi in zanesljivo premikate naprej in dosegate svoje cilje, hkrati pa ohranjate svoje življenje v ravnovesju?


In zdaj:


22 stvari, potrebnih za ohranjanje ravnovesja v življenju


Kaj sem se naučila (natančneje - še enkrat potrdila) v tem obdobju, ko sem globoko delala na sebi in dosegla določene cilje:


1. Neravnovesje se dogaja. Delati na ravnovesju je stvar zavestne izbire.

2. Čas teče, svet gre naprej. Nikoli ne zadržujte življenja; ne čakajte druge in ne čakajte na druge.

3. Vedno se zanašajte nase – imejte neomajno vero vase in zaupajte v svoj um in svoje sposobnosti.

4. Delajte samo tisto, kar je 100 % v skladu z vami, ne 99 %, ampak 100 %!

5. Nikoli ne pristajajte na manj od tistega kar veste in čutite, da je najboljše za vas (Sprejmite in vzemite samo tisto, kar je najboljše za vas).

6. Vsak dan si vzemite čas zase, torej imejte najpomembnejši sestanek dneva, ki ga imenujem: Srečanje s samim seboj – čas, ko ste sami s seboj brez motenj, brez drugih ljudi, ko meditirate in negujete svoje bitje, ko pišeš, ko se pogovarjaš sam s sabo, ko vzpostaviš ravnovesje v svojem življenju.

7. Osredotočeni na čustva: zavedajte se jih, sprejmite jih, razumite jih, pustite jih...

8. Vzpostavite ravnovesje med dajanjem in prejemanjem!

9. Vzemite si dopust in ga kar najbolje izkoristite – ne za čiščenje hiše in dela, ampak za počitek duha, duše in telesa.

10. Manj delaj, več ustvarjaj in se izražaj – zmanjšaj večopravilnost in vadi osredotočeno zavedanje, ko namenoma posvečamo pozornost sedanjemu trenutku in dogajanju v njem. Torej, zavestno opazovanje in sprejemanje sedanjega trenutka kakršen je, vsrkavanje znanja in izkušenj sedanjega trenutka.

11. Socializirajte se (obkrožite se) in sodelujte le z ljudmi, ki imajo samospoštovanje in cenijo svoj življenjski čas in svoje delo, saj bodo takšni ljudje do vas izkazovali spoštovanje in cenili vaš življenjski čas in vaše delo.

12. Držite se stran od čustvenih vampirjev, manipulatorjev in narcističnih osebnosti, ljudi, ki jamrajo in se postavljajo v »vlogo žrtve«, vseh ljudi, ki zatikajo nos v življenja in posle drugih ljudi, ki kakor koli izkazujejo nespoštovanje in predvsem tistih ki iščejo pozornost in priznanje drugih.

13. Nehajte izpolnjevati pričakovanja drugih ljudi in preveč zadovoljevati druge, ker vas bo to izčrpalo.

14. Vsak dan vadite in izgovorajajte močne besede: NE; ne bom; nočem; ni v skladu z mano...

15. Živite življenje brez kompromisov; vedno se držite sebe in svojih vrednot.

16. Skrbite zase, za svoje duševno, čustveno in fizično zdravje; meditirajte, plešite, imejte hobi, vozite kolo, tecite, slikajte, pojdite iz cone udobja, napišite knjigo, počnite nekaj, zaradi česar se počutite navdušeni in živi...

17. Metodo UUO uporabljajte vsak dan – Ustavi se, Upočasni, Oddahni.

18. Odpusti nepotrebnemu, odpusti presežek, odpusti preteklost in skrbi za prihodnost, živi ZDAJ, ker obstaja samo sedanji trenutek.

19. Dovolite si svobodo, lahkotnost in veselje do življenja – poskusite nove okuse, ustvarite nove izkušnje, spoznajte nove ljudi, odkrijte svoje talente, potujte nekam, kjer še niste bili, ostanite v naravi, bodite bolj avtentični in spontani...

20. Nasmej se in smej se, humor in smeh so veselje duše.

21. Vedite: Vse je v redu – v bistvu je vedno vse v najlepšem redu, če se tega zavedate ali ne, sprejmete ali ne.

22. Ponovite in živite vsak dan:

"Moj notranji mir in samospoštovanje sta moja največja prioriteta." Ker ni ravnovesja brez negovanja notranjega miru in stabilnosti, ni uspeha ali sreče brez samospoštovanja.


Zato meditirajte in tako negujte svoj notranji mir. Zato, gojite samospoštovanje in cenite svoj življenjski čas, svoje delo, svojo ustvarjalnost.

Ko delamo, kar imamo radi, in smo v tem odlični, začnemo veliko delati, veliko več, kot smo za to plačani. Včasih večino stvari počnemo popolnoma brezplačno, ker imamo radi to, kar počnemo, kar je zanesljiv znak, da se bo zgodilo neravnovesje.


Zato vas vabim, da se zavedate, ali ste oseba, ki daje veliko več, kot prejme. Če ste, vedite, da imate dolžnost do sebe, da svoje življenje spravite v ravnovesje. Vedite, da imate dolžnost do sebe, da svoje želje, potrebe in cilje postavite na prvo mesto. Ne, to sploh ni sebično, nujno je.


Na tem svetu obstajaš, da bi bil Ti, da bi delal tisto, kar osrečuje tvoje srce, da bi bil, ustvarjal in prispeval na svoj način, da bi živel od tega, kar delaš, in da bi živel preprostost in lepoto življenja.



33 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page