top of page
Search
  • Writer's pictureMartina Medić

Kako se znebiti strahu pred mnenjem drugih ljudi?

Strah pred mnenjem nekoga drugega, strah pred tem, kdo bo kaj rekel, kdo bo kaj mislil, je tako običajen strah, da nekateri ljudje ravno zaradi tega strahu ne morejo uživati ​​v svojem življenju.


Mislim, da se je vsak od nas srečal s tem strahom, ker si ljudje zaradi želje, da bi bili ljubljeni, spoštovani in sprejeti, želimo biti všeč drugim in bi radi, da imajo vsi o nas lepo mnenje. In to je mogoče le v pravljici.


V resničnem svetu vsakodnevno srečujemo ljudi, ki so nam všeč in ljudi, ki jih ne maramo. Tako kot mi nekoga ne maramo, tako nekdo ne mara nas in tako kot nam je nekdo všeč, mi njemu nismo všeč. Tako kot imamo sami do nekoga določeno mnenje, imajo tudi drugi do nas določeno mnenje.


Vse to je normalno, vendar ni normalno dopustiti, da strah pred mnenjem nekoga drugega ohromi življenje in njegovo lepoto.


Kaj si drugi mislijo o vas?


Da bi se znebili tega popolnoma nepotrebnega strahu pred mnenjem drugih, si zastavite naslednja vprašanja in nanje iskreno odgovorite:


1. Čigavega mnenja se bojiš?

2. Za koga meniš, da je avtoriteta?

3. Čigave odobritve si prizadevaš?

4. Kdo je ta oseba, ki v tebi prebudi občutke manjvrednosti?

5. Komu in zakaj želiš biti všeč?

6. Komu in zakaj se želiš dokazati?

7. Kdo vas najbolj kritizira, se vam posmehuje ali vas obsoja?

8. Čigavo pozornost želite?

9. Zakaj želite, da vas ta oseba (ali osebe) sprejme?

10. Kakšno je vaše mnenje o sebi?


Razmislite o teh vprašanjih, nanje iskreno odgovorite in odkrili boste veliko o sebi. Verjetno boste zelo presenečeni, ko spoznate pravo resnico.


Kaj storiti z mnenjem nekoga drugega?


Ali vam bo pomagalo mnenje nekoga drugega? Ali boste postali boljša oseba, če boste vedeli kaj si drugi mislijo o vas? Če vam bo mnenje nekoga drugega pomagalo, da postanete boljša oseba, potem je to koristno in ga morate upoštevati, a ne glede na vse to, morate imeti svoj odnos in svoje mnenje, verjeti morate vase.


Če vam mnenje nekoga drugega ne pomaga in se ob tem počutite slabo, imejte v mislih: "Skrbi, kaj si mislijo drugi, in vedno boš njihov zapornik." - Lao Ce


Ste suženj nekoga drugega? Ste prišli na ta svet, da ste sužnji nekoga drugega? Če ne, zakaj vas potem zasužnjuje mnenje nekoga drugega? Kdo bo kaj rekel, kdo bo kaj mislil o tebi?


Zakaj je to pomembno? Je vaše življenje odvisno od mnenja nekoga drugega? Če ni odvisno, zakaj si torej dovolite izgubiti sebe tako, da postavite mnenje nekoga drugega pred svoje?


Če vam nekdo vsiljuje svoje mnenje, se vam posmehuje, ogovarja in vam poskuša vzbuditi občutek manjvrednosti, vas prosim, da uporabite to iznajdljivo izjavo legendarne gospe:

"Ne zanima me, kaj si misliš o meni. Jaz sploh ne mislim o tebi. " - Coco Chanel


V tej izjavi je bistvo - ne mislite na druge, ne mislite, kaj si drugi mislijo o vas. Vzrok vseh težav je v mislih, ljudje trpijo zaradi svojih misli. Tudi če ima nekdo določeno mnenje o vas, če o tem ne razmišljate, to pomeni, da se vas ne dotika.


Ko pa pomislite, kaj si drugi mislijo o vas, potem pride do nepotrebnega trpljenja, ki ga povzročite sami.


"Poskrbite za svoje misli in videli boste, da nimate kaj rešiti." - gospod Heltai


Poskrbite za svoje misli. Zavedajte se svojih misli. Pomislite na tiste misli, ki vam pomagajo, ob katerih se počutite dobro, in ko pridejo črne, negativne in obremenjujoče misli, se jih zavedajte, sprejmite, da so le misli, ne resnice in vedite, da niste vaše misli.


Misli prihajajo in odhajajo, so kot oblaki, spreminjajo svojo obliko in izginjajo. Oblaka ne morete doseči, oblaka ne morete spremeniti, lahko pa ga sprejmete kot sestavni del zemeljskega življenja.


Enako je z mislimi. sprejmite misli in jih sprostite. Ne vežite se nanje, ne naredite iz muhe slona.


Vedno se osredotočite, vedno usmerite svojo pozornost na tisto, kar je pomembno, na tisto, zaradi česar se počutite dobro, na tisto, kar želite početi, in na vse, kar vas veseli.


Ne pozabite, če ste dobra oseba in vse kar počnete, počnete z ljubeznijo in častjo, potem ni treba skrbeti, potem vam nihče ne more storiti ničesar.



118 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page