top of page
Search
  • Writer's pictureMartina Medić

Ljubezen je razlog, zakaj smo tukaj - Življenjska pravila katera se je potrebno naučiti

Življenje je tisto kar je sedaj. Vedno se veselimo neverjetnih stvari, ki se bodo zgodile v prihodnosti, vendar pozabljamo, da se življenje dogaja prav zdaj.


Naučite se živeti v tem trenutku in se nehajte zanašati na iluzije o prihodnosti.


1. Najpomembnejša stvar v vašem življenju so vaši najbližji. Vedno jih postavite kot prioriteto. Pomembnejši so od vašega dela, hobija, računalnika. Cenite jih, kot da so tukaj vse vaše življenje. Ker tudi so.


2. Stvari nabirajo prah. Čas in denar, ki ju porabite za nepomembne stvari, vas bosta nekega dne uničila. Manj stvari kot imate, bolj svobodni ste.


3. Življenjska izkušnja je ena najpomembnejših stvari v življenju. Vsi si prizadevamo biti neodvisni, modri, samozavestni posamezniki. Vendar včasih pozabimo, da je naša modrost izkušnja, pridobljena skozi čas. Zaradi takšnih izkušenj gre veliko ljudi v življenju skozi številne ovire in izzive. Zato je izkušnja starejše generacije za nas zelo pomembna, saj nosi življenjske lekcije – najdragocenejše znanje.


4. Življenje je sedanji trenutek. Vedno se veselimo neverjetnih stvari, ki se bodo zgodile v prihodnosti, vendar pozabljamo, da se življenje dogaja prav zdaj. Naučite se živeti v tem trenutku in se nehajte se zanašati na iluzije o prihodnosti.


5. Strah je iluzija. Večina stvari, ki se jih bojimo, se ne bodo nikoli zgodile. A tudi če se zgodijo, se pogosto izkaže, da niso tako hude, kot smo mislili. Za mnoge od nas je strah najhujša stvar, ki se lahko zgodi. Realnost ni tako strašna.


6. Dolg se ne izplača. Porabite denar v skladu s svojimi zmožnostmi. Živite svobodno.


7. Vaši otroci niso vi. Otroke pripeljete na ta svet in skrbite zanje, dokler za to niso sposobni sami. Vzgajajte jih, ljubite jih, podpirajte jih, vendar jih ne spreminjajte. Vsak otrok je edinstven in potrebno je, da živi svoje življenje.


8. Prijateljstvo zahteva pozornost. Negujte prijateljstvo kot okrasno rastlino.


9. Starost je številka. Starost ne sme določati našega odnosa do življenja. Ne dovolite, da številke spremenijo vas.


10. Ustvarjanje podobe druge osebe, da bi naredili vtis na nekoga, nikoli nikomur ne pomaga. Bodite avtentični.


11. Vadba je moč. Redna vadba naj bo del vašega življenjskega sloga. Zaradi tega ste fizično, duševno in čustveno močnejši. Prav tako izboljša zdravje in videz. Gibanje je zdravilo za vse bolezni.


12. Zamera boli. Opustite jo. Enostavno ni druge prave poti.


13. Strast izboljšuje življenje. Ko najdeš dejavnost, na katero si nor, postane vsak dan darilo. Če še niste našli svoje najljubše dejavnosti, si to zastavite za cilj.


14. Potovanja dajejo izkušnje in širijo zavest. Potovanja te naredijo zanimivejše, modrejše in boljše. Naučijo vas komunicirati z ljudmi, njihovimi navadami in kulturami.


15. Nimate vedno prav. Mislimo, da poznamo odgovor na vsako vprašanje, pa ga ne. Vedno je nekdo pametnejši od tebe in tvoji odgovori niso vedno pravilni. Zapomni si to.


16. Minilo bo. Karkoli se zgodi v življenju, bo minilo. Čas zdravi in ​​stvari se spreminjajo.


17. Vi določite svoj namen. Življenje je dolgočasno brez namena. Odločite se, kaj je za vas pomembno in okoli tega zgradite svoje življenje.


18. Tveganje je pogosto dobra stvar. Če želite spremeniti svoje življenje, je potrebno tvegati. Tako rastete.


19. Sprememba je vedno dobra. Življenje se spreminja in ne upirajte se temu. Ne bojte se sprememb, prepustite se toku in življenje vzemite kot avanturo.


20. Vsak dan se ti po glavi podi na tisoče misli. Mnoge od njih so negativne in strašljive. Ne verjemite jim. To so le misli in ne bodo postale resničnost, če jim ne dovolite.


21. Ne morete nadzorovati drugih. Želimo, da se ljudje okoli nas obnašajo tako, kot želimo, da se obnašajo. Toda v resnici ni potrebno spreminjati drugih ljudi. Spoštujte edinstvenost in neodvisnost vsakega posameznika.


22. Vaše telo je tempelj. Obravnavajte ga spoštljivo in skrbite zanj.


23. Zmoreš. Ni pomembno, kakšna je situacija v tvoji glavi. Resničnost je taka, da lahko to obvladate. Ste veliko močnejši in modrejši, kot si mislite.


24. Hvaležnost naredi človeka srečnejšega. Pa ne samo tistemu, ki mu je zahvala namenjena, ampak tudi tistemu, ki jo izreče. Ne pozabite se zahvaliti ljudem za vse, kar naredijo za vas.


25. Poslušajte svojo intuicijo. Vaše razmišljanje je zelo pomembno, vendar je intuicija vaša super moč. Na podlagi vaših izkušenj in življenjskega modela najde odgovor na vsako vprašanje. Včasih pride spontano in ji je bolje prisluhniti.


26. Samoodkritost je svoboda. Bodite iskreni do sebe. Samoprevara je zaslepitev samega sebe.


27. Ideali so dolgočasni. Perfekcionizem bo naredil vaše življenje dolgočasno. Naše razlike, lastnosti in pomanjkljivosti so tisto, kar nas dela edinstvene.


28. Vsi pričakujemo velike zmage in dosežke, pozabljamo pa, da so sestavljeni iz majhnih in včasih celo neopaznih korakov. Cenite te korake.


29. Vedno se učimo. Če mislite, da poznate vsaj 1% vsega, kar obstaja na našem svetu, potem se ne motite. Vsak dan se naučite nekaj novega o različnih stvareh. Učenje ohranja naše možgane v dobri formi tudi v odrasli dobi.


30. Skrb je nesmiselna. Skrb vam ugasne možgane in preprosto niste sposobni rešiti trenutne situacije. Skrb prinese v vaše življenje tisto, o čemer razmišljate.


31. Zaceli svoje rane. Ne dovolite, da rane vaše preteklosti vplivajo na vaše sedanje življenje. Ne pretvarjajte se, da nič ne pomenijo. Oprostite sebi in drugim ter poiščite podporo pri ljudeh, ki jim zaupate.


32. Preprostejše je boljše. Življenje je polno zapletenosti, zmede in obveznosti, ki ga samo poslabšajo. Preprosto življenje daje prostor veselju in hobijem.


33. Nikoli ni prepozno. Če mislite, da je prepozno, je to le izgovor, da ne poskusite. Svoje cilje lahko dosežete v kateri koli starosti.


34. Akcija zdravi melanholijo. Vsako dejanje je zdravilo za žalost, hrepenenje in tesnobo. Nehajte razmišljati in naredite nekaj.


35. Znebite se predsodkov. Ne omejujte se na mnenja ali prepričanja družbe. Bodite odprti za vsako priložnost ali idejo. Presenečeni boste, koliko priložnosti ponuja življenje, če jih ne zavrnete.


36. Besede so pomembne. Pomisli preden spregovoriš. Ne uporabljajte besed, da bi osebo žalili. Ko to storite, ni več poti nazaj.


37. Ljubezen je odgovor na vsako vprašanje. Ljubezen je razlog, zakaj smo tukaj. To je sila, ki premika svet. Delite in izražajte jo vsak dan. Naredite svet boljši.



39 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page